Borduren voor b*tches

Onlangs ontdekte ik een boekje met, laten we zeggen, bijzondere borduurpatronen, geschreven door Julie Jackson (Dallas, Texas). Julie voelde zich gevangen in haar saaie kantoorbaan en zocht een manier om zich af te zetten. En die vond ze! Ze ging borduren. En dan niet van dat sentimentele, nee, tussen lieve konijntjes, hartjes en bloemetjes borduurt ze rauwe, onbeschofte en harde teksten. Misschien niet ieders ding, maar ik…. kwam niet meer bij van het lachen.

Nadat Julie begon met het borduren van krachttermen, bleken ook anderen er de humor van in te zien. Er kwam vraag naar haar patronen en in 2006 kwam Julie’s boek uit,  onder de titel “Subversive Cross stitch, 33 designs for your surly side”.

De Nederlandse versie heet ‘Achterlijke Gladiool, Borduren voor Bitches’. Er staan opwekkende teksten in, zoals: ‘Helaas pindakaas’, ‘Hatelijk gefeliciteerd’ (en nee, dat is geen spelfout) en ‘Nu even niet!’
Op weinig subtiele wijze kun je je irritatie laten blijken in lieflijke borduurwerkjes.

Zelf heb ik het Amerikaanse origineel aangeschaft, dat ik beter vind dan het Nederlandse, waarin de ‘krachttermen’ niet allemaal heel erg sterk vertaald zijn (hoewel er een paar originele tussen zitten).

Voor de komende tijd heb ik dus weer ‘vermaak’. Mochten bepaalde teksten wat te ruw zijn voor mijn tere zieltje (of voor de tere zieltjes van de mensen om mij heen), dan kan ik nog altijd hier of daar een asterixje borduren, zodat je iets krijgt als ‘Happy F*cking Holidays’ of ‘Boo F*cking Hoo’. Of zo.

Advertenties

One comment

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.