…. zijn er 5.000 kijkers op dit hobbyblog geweest! Hieperdepiep! Dit blog is gestart op 8 juni 2011, dat komt neer op 714 bezoekers per maand. Topdag was 22 november ’11, met 118 bezoekers.

Nu de nieuwtjes van deze week… die zijn er vrijwel niet. Ik ben niet zo actief geweest op handwerkgebied. Toch zijn er weer wat leuke foto’s om te delen, ik ben nl deze week in het bezit gekomen van dit schitterende boek met kruissteekalfabetten. Het is getiteld Abécédaires au point de croix en de auteur is Véronique Enginger. In het Frans, dat wel, maar de symbolen van de telpatroonen zijn internationaal, een soort Esperanto zeg maar. Er staan gezellige, frisse en enkele romantische borduurpatronen in. Totaal 38 alfabetten met bijpassende motiefjes en beschrijvingen (in het Frans!) voor 13 ‘projecten’. Zoals een kussen, tafelkleed, schort, handwerkaccessoires etc.  Voor de kruissteekliefhebber een aanrader!

Zelf heb ik het boek gekocht via Lohuis Tijhuis, een handwerkwinkel in Oldenzaal met een uitgebreid assortiment. Alhoewel het boek daar nu uitverkocht is, is de (web)winkel de moeite waard om eens te bezoeken. Het boek is overigens nog wel bij Borduurpakketten.nl Borduurpakketten.nl te vinden. Onderstaande beschrijving komt van die site:

Een schitterend dik patronenboek met harde kaft en soft finish : 118 blz. 25,5 x 28,5 cm. met prachtige merklapjes in de landelijke stijl. De volgende trefwoorden zijn van toepassing voor dit prachtige boek: merklappen, keuken, kippen, nostalgie, naaien, harten, bloemen, patchwork, biscornu, geboorte, roos, Franse stijl.

Advertenties