Onze Quibus is sinds kort een alleenstaande rat, zijn laatste broer heeft onlangs het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Ratten zijn groepsdieren en vinden het niet gezellig alleen. Om hem toch een beetje een knus en beschermd gevoel te geven, heb ik een nieuwe ‘nestmand’ gemaakt. Dat is een gehaakte bal met een opening, waar een rat zich lekker in kan verschansen, want dat doen ze graag.

gehaakte bal
Nestmand

Van restanten rood en crèmekleurig Zpagetti garen van Hoooked (en ja, zo schrijf je dat) heb ik met haaknaald 10 een mooie schuilplek gemaakt, van waaruit Quibus de wereld in de gaten kan houden. Gelukkig hoeft hij niet lang alleen te wonen, zeer binnenkort krijgt hij gezelschap van 2 achter-achter (nog een achter?)neefjes, zij zijn nazaten van Qokindje, en dat is weer een zus van Quibus, Qoen en Qasper.

Gestreept rood/creme
Gestreept rood/creme

Omdat haken met Zpagetti zwaar werk is, doe ik het liever niet al te lang achter elkaar. Maar zo’n nestmand is een mooi overzichtelijk project. Voorlopig mag Quibus er alleen van genieten, en binnenkort gaat hij hem delen met … de namen volgen later. In ieder geval zullen ze beginnen met de letter van het nest waar ze uit geboren zijn, in dit geval een E en een F.
–wordt vervolgd–

Advertenties