De eerste enthousiaste deelnemers van de Mystery Blanket 2016 van Breiclub.nl verzamelen zich online. Het is een drukte van belang in de besloten Facebookgroep. De één doet mee aan de KAL (Knit Along, ofwel, we gaan samen een deken breien) en de ander doet de CAL (Crochet Along, dus dan ga je een deken haken).

Het duurt nog tot oktober voordat het spektakel echt losbarst, dan komen de eerste patronen online. Dus in het kader van ‘beidt uw tijd’ is er alvast een soort online kennismaking met medehaaksters (M/V) en medebreisters (M/V) gestart.

De Mystery Blanket is een ‘verrassingsdeken’ die je gaandeweg ziet groeien. Van tevoren weet je niet precies hoe de deken eruit gaat zien. Je kent ook niet alle wolletjes en kleuren exact. Het garen wordt in de weken voordat het festijn begint thuis afgeleverd. De merken die gebruikt worden zijn Phildar, Lana Grossa en Scheepjes, dus ik ga ervan uit dat het met de kwaliteit wel goed zit. Verder is het een kwestie van erop vertrouwen dat je het kunt en dat het mooi wordt. Zoals een echt mysterie betaamt, wordt het allemaal een beetje spannend gehouden.

Aarde
Aarde

Er zijn drie kleurstellingen; Earth, Wind and Fire. Op basis van de foto’s zoals je ze hier ziet, heeft iedereen zijn/haar kleur gekozen. Elke maand (vanaf oktober) komt er een deel van het patroon online. Afhankelijk van de grootte van je deken duurt dat 3 tot 6 maanden. Je kunt hem breien of haken. Voor moeilijke patronen is er ook een beginnersversie.

Wind
Wind

De kleine deken wordt 100 x 80 cm (12 blokken en een rand) en de grote deken wordt 130 x 180 cm (40 blokken en een rand). Er is al een Facebookgroep, maar er komt ook een aparte Mystery Blanket online Community. Daar kun je als deelnemer op inloggen en daar vind je de patronen, tips, video’s en je kunt je ervaringen delen en vragen stellen.

Vuur
Vuur

De reclamecampagne voor het project was goed getimed, het vakantiegeld was net binnen… Ik heb gekozen voor de deken in kleur Earth/Aarde, die ik ga breien. In de komende maanden zullen de garens geleverd worden, er is ons gevraagd die niet online te zetten tot 1 oktober. Ik ben benieuwd of iedereen (inclusief ikzelf) zich tot zolang kan beheersen. Wordt -ongetwijfeld- vervolgd.

Advertenties