Charming babydeken

Vrienden van ons waren in blijde verwachting, reden om mijn haaknaalden uit het vet te halen en op zoek te gaan naar een leuk project voor het kraamcadeau.

Ik werd verliefd op de ‘Charming Babydeken’ waarvan ik het patroon vond op de website van Wolplein. Dit dekentje is gehaakt van het garen Yarns and Color – Charming, een combinatie van katoen en acryl. Het garen is zacht, verkrijgbaar in 30 mooie kleuren en heeft een licht verwassen look. Het is een klein dekentje (ongeveer 67 x 53 cm), bijvoorbeeld geschikt voor in de MaxiCosi.

Het wordt gehaakt in de spinnetjessteek, een makkelijk herhalend patroon, waar je helemaal rustig van wordt. De kleuren maken het tot een makkelijk cadeau, want omdat er zowel roze als blauw in zit, kun je het ook maken als je (nog) niet weet of er een jongetje of een meisje op komst is.

Ik vond het zo’n geslaagd project, dat ik het nog twee keer herhaald heb. De tweede keer met 7 in plaats van 6 kleuren en onlangs voor een nichtje dat haar eerste kindje kreeg. Ik heb de deken iets breder gemaakt dan het origineel en nog een extra kleur toegevoegd, waarmee het aantal strepen op 8 uitkomt.

Babydeken Charming, Yarn and Colors

 

Het originele patroon bestaat uit 6 strepen in de kleuren: Cream (002), Mustard (015), Peony Pink (038), Peach (042), Denim (061), Larimar (062). Per streep heb je 1 bol nodig.

Zelf voegde ik voor dit laatste dekentje nog de kleuren Pastel Pink (046) en Golden Glow (011) toe. Gehaakt met naald 4,5.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.