Coronastress tegengaan

In deze tijden van veel thuis-zijn en spannende tijden op het werk, wordt aan alle kanten geadviseerd om vooral goed voor jezelf te zorgen. Op www.zorgenvoorprofessionals.nl heb ik de folder ‘Zorgen voor professionals, praktische tips in moeilijke tijden’ gedownload.

Hoewel de lijst met tips om het vol te houden nog uitgebreider is, deel ik hier de eerste 6 tips graag met jullie:
– maak een ontspanningsplan (en ja, ik las ook ONTSNAPPINGSPLAN)
– ga sporten (telt kilometers lopen voor Ingress ook?)
– maak een play/watchlist (mwah, mag het ook een boekenlijst zijn?)
– plan je stiltemomenten (okee)
– begin een dagboek (ik ken mezelf, na drie dagen beginnen er al hiaten te ontstaan)
– vergeet je hobby’s niet (!!!!!!!)

En dat is natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Hobby’s! In mijn geval handwerken. Liefst 4 projecten tegelijk, van kleine tot grote(re).

Mijn plan was, om nu eens niets te kopen, maar af te maken wat er zoal nog ligt, zoals mijn WIPs -work in progress- en ook mijn UFO’s -unfinisched objects-.

Maar ja, handwerkzaken zijn niet op hun achterhoofd gevallen en weten dondersgoed wat onze zwakke plekken zijn. Dus adverteren ze met prachtige nieuwe projecten, in de hoop dat we zwichten. En jawel, nadat ik al 9 keer iets NIET had gekocht, viel ik de 10e keer als een blok. Voor de Scheepjes Rainbow Sampler Blanket CAL van Haakmaarraak.nl welteverstaan. Veel kleuren en veel verschillende steken om te haken. Met zijn eindformaat van 190 x 195 cm wordt dit de grootste die ik tot nu toe gehaakt heb.

Hij is gemaakt met Colour Crafter van Scheepjes, maar ik ben verslingerd aan Stylecract Special DK, dus ik heb een doos vol van dat merk besteld.

6 mei gaat de CAL online, elke week een deel van het patroon, maar je kunt het ook al in zijn geheel kopen als printbare PDF in de webshop van Haakmaarraak.

Maar liefst 25 kleuren heeft de deken, het wordt één van de bontste dekens die ik heb gehaakt. Ik heb er nu al veel zin in. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen via mijn blog.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.